Praktijk

AM (bromfiets)


Een bromfiets opleiding bestaat uit 5 uur praktijkles, waarvan 1 ½ uur op een oefenterrein en 3 ½ uur op de openbare weg. Voor het oefenterrein hoef je geen 16 jaar te zijn en geen theorie certificaat te bezitten. Dus kan je daarmee al beginnen voor je 16e. Je lest nooit met meer dan 2 leerlingen tegelijk, dat betekent veel persoonlijke aandacht. De praktijklessen worden verdeelt in 2 of 3 lessen.


B (auto)


De praktijklessen worden gereden in een Hyundai Tuscon, een Hyundai IX35 (SUV) of een Renaut Clio. De lesauto’s zijn allemaal voorzien van de nodige luxe, zodat het comfortabel rijden is.
De rijschool heeft 2 instructeurs (Marinus en Gertjan) en 1 instructrice (Neline).

  

De invulling van het lespatroon wordt gelinieerd met jou als persoon. Jou karaktereigenschappen, persoonlijkheid, ervaring en vaardigheden spelen hierin een grote rol.
  
De rijlessen worden rustig opgebouwd. We starten in Opheusden en omgeving zodat je met voldoende kennis en voertuigbeheersing moeilijkere en drukkere verkeerssituaties aankan. Zodra de basis gelegd is en de zekerheid van beide kanten aanwezig is, gaan we het lesprogramma vervolgen in Tiel. Dit is mede de examenstad.


BE (aanhangwagen)


Nieuw is bij ons het BE rijbewijs. Dit rijbewijs wordt gereden in de combinatie Hyundai IX35 en een aanhangwagen van ruim 6 m lang, volgens de eisen van het CBR. De opleiding bestaat uit 6 uur rijles met daar aansluitend het examen.  De rijlessen worden gegeven in 1 of 2 dagdelen, afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. De opleiding bestaat uit aan- en afkoppelen, bijzondere verrichtingen en verkeersdeelname.


Faalangst


Wat is faalangst?
Faalangst kunnen we onderscheiden in 2 soorten. Positieve en negatieve faalangst.

  
Positieve faalangst is, wanneer een leerling als het erop op aan komt, dus tijdens een examen, een beter resultaat neerzet dan tijdens de lessen. Men is dan bang voor de straf (zakken) en is tot in de tenen geconcentreerd. Daardoor is hij in staat om  goed te presteren. Deze leerlingen hebben geen probleem.

  

Negatieve faalangst is, wanneer een leerling het in de lessen uiteindelijk  goed doet, maar tijdens een examen niet meer kan presteren om tot een goed resultaat te komen. We hebben net het woord uiteindelijk gebruikt, dit om aan te geven dat het ook in de lessen vaak moeilijk is voor dat soort leerlingen. Men heeft een negatief zelfbeeld, waardoor men geneigd is om het negatiever te zien dan het is. Bij deze leerlingen is een goede begeleiding noodzakelijk. Het is de taak van ons om te zorgen dat deze leerling het negatieve zelfbeeld omzet naar een positief zelfbeeld, waardoor ook op een examen goed gepresteerd wordt. In deze training zijn wij  gecertificeerd


Bijscholingscurcus


Rijbewijsbezitters zijn bij ons ook welkom om bijscholing te volgen. In de praktijk blijkt dat veel rijbewijs bezitters bepaalde angsten hebben. Om een paar voorbeelden te noemen: men durft geen snelweg meer te rijden, niet naar een grote stad durven, niet meer kunnen  fileparkeren of hellingproef enz. Wij raden deze mensen aan om eens contact op te nemen met ons.

Wij helpen u daar graag bij zodat u weer alle situaties aan durft of kan.